¿Demasiao tarde?

2.2.07

print this page
send email



El nivel del mar va seguir puxando durante más de milenta años aunque los gobiernos consigan baxar l'aumentu de temperatures previstu pal prósimu sieglu, polos gases d'efeutu invernaderu, según un borraor del informe que Naciones Unides presenta güei en Valencia. L'estudiu, fechu por un grupu de 2.500 científicos que colaboren con la ONU, afirma amás que'l calentamientu paez que baxó nes caberes décades por que la ceniza que vien d'eruciones volcániques y la contaminación atmosférica proyectaron la lluz solar pa'l espaciu, según fuentes científiques.

El Grupu d'Espertos Intergubernamental sobre Cambiu Climáticu (IPCC, coles siegles n'inglés), responsable del citau documentu, presentará en payares d'esti añu en Valencia el so cuartu informe. Enantes, el prósimu vienres, el grupu va facer públicu na capital francesa un análisis completu sobre'l cambiu climáticu, que quier ser una guía pa los gobernantes a la hora d'ellaborar les sos polítiques medioambientales.


El borraor d'esti informe anuncia más sequíes, lluvies, el desxelu de más glaciares nel Árticu y l'aumentu del nivel de la mar hasta l'añu 2100 y camienta que les consecuencies del efeutu invernaderu na atmósfera durarán munchu más tiempu. "Les emisiones de diósidu de carbonu de la xente durante el sieglu veintiun van contribuir al calentamientu global y l'aumentu del nivel del mar pa más d'un mileniu, en base a los tiempos estimaos pa desaniciar esti gas", afirma l'informe.

Esbillao de El Pais.es

0 bilordios: