I Romería de Primavera en Ciañu

26.5.10

print this page
send email
L’Ayuntamientu de Llangréu, en collaboración cola Asociación de vecinos S. Antonio de Ciañu, el Club d’Atletismu Lagueyu y la Escuela de Música Tradicional del AMPA del Conservatoriu Valle del Nalón organicen esta primer fiesta de primavera que va tener llugar en Ciañu’l próximu domingu 30 de mayu.

La Romería coincide cola primer carrera de Montaña Valle del Samuño Memorial Marcos Hernández y presenta una montonera actos que dende primer hora de la mañana’l domingu van llevar folixa y cultura tradicional per tol distritu llangreanu de Ciañu.

A les 9:30 hores, nel parque Ciañu, va tener llugar la salida la carrera, dempués habrá Alborada de gaita y tambor con desfile de cabezudos y xigantes y disparu de voladores. A les 11:30h van ponese talleres de baille a lo suelto colos monitores de l'Andecha Folclor d'Uviéu, y de xuegos tradicionales pa neños/es colos monitores d’ESPOR[A]. Dempués de recibir a los vencedores de la carrera va tener llugar la I Muestra de Cantares en Chigre coles Corales Santa Apolonia de Pañeda y José León Delestal. A les 14:00h y pa rematar los actos de la mañana va tener llugar la entrega Premios de la 1er Carrera Valle del Samuño Memorial Marcos Hernández. Yá de tarde, a les 17.30h, el parque de Ciañu va acoyer la ROMERÍA DE PRIMAVERA DE CIAÑU coles actuaciones de: Coru del IES de la Quintana, Profesores de la Escuela de Música Tradicional del AMPA del Conservatoriu “Valle del Nalón” (Anabel Santiago, Chus Solís, Héctor Braga, Pepín de Muñalen, Elías García, Chema Fombona y Pelayo Fernández) y l’"Ensame de Música Tradicional LLangréu".

Fonte: Serviciu de Normalización Llingüistica de Llangréu.

0 bilordios: